ZWIEDZANIE + WARSZTATY PIECZENIA PIZZY
PROGRAM:
Wyjazd o godzinie 08:30, przejazd do Tylicza, zwiedzanie zabytkowego drewnianego Kościoła z XVII wieku p.w. Piotra i Pawła oraz Kościół pw. Maryi, przejście na Golgote. Następnie pobyt na Farmie.
W programie:
CZĘŚĆ I: JAK TO JEST BYĆ FARMEREM? Przywitanie, zapoznanie z planem dnia Farmera. Omówienie zasad obowiązujących na Farmie.
- Spacer po Farmie – spotkanie ze zwierzętami znajdującymi sie w gospodarstwie, możliwość ich karmienia jak i również każdy uczestnik będzie mógł się dowiedzieć, skąd pochodzą podstawowe produkty żywnościowe (np. Mleko, jaja), jak robi się sery, masło, śmietanę.
- Czesanie kozy i barana
- Dojenie kozy
- Poszukiwanie kurzych jajek
- zabawy i konkursy dla dzieci, zagadki, ciekawostki o zwierzętach gospodarskich
- każdy uczestnik otrzymuja "Dyplom Farmera"
CZĘŚĆ II: WARSZTATY KULINARNE: pieczenie PIZZY - nauczymy się jak zrobić przepyszną włoską pizze. Podczas warsztatów możliwość przygotowania pizzy z wybranych przez uczestników ulubionych dodatków. Następnie degustacja.
Dodatkowo można zamówić:
Grill z pieczeniem kiełbasek lub swojski rosołek z gospodarstwa ekologicznego – cena 15 zł/os.
Powrót.
CENA:
110 zł/os przy grupie min. 45 osobowej
120 zł/os przy grupie min. 30 osobowej
130 zł/os przy grupie min. 25 osobowej
CENA ZAWIERA: transport autokarem, ubezpieczenie NNW, bilet wstępu na Farmę, udział w warsztatach kulinarnych, program zwiedzania, woda z cytryną i miętą, dyplom farmera.
CENA ZAWIERA: transport autokarem, ubezpieczenie NNW, bilet wstępu na Farmę, udział w warsztatach kulinarnych, program zwiedzania, woda z cytryną i miętą, dyplom farmera.