PROGRAM:
Wyjazd o godzinie 08:30, przejazd do Tylicza, zwiedzanie zabytkowego drewnianego Kościoła z XVII wieku p.w. Piotra i Pawła oraz Kościół pw. Maryi, przejście na Golgote. Następnie pobyt na Farmie.
W programie:
CZĘŚĆ I: JAK TO JEST BYĆ FARMEREM?
przywitanie, zapoznanie z planem dnia Farmera. Omówienie zasad obowiązujących na Farmie.
spacer po Farmie – spotkanie ze zwierzętami znajdującymi sie w gospodarstwie, możliwość ich karmienia jak i również każdy uczestnik będzie mógł się dowiedzieć, skąd pochodzą podstawowe produkty żywnościowe (np. mleko, jaja), jak robi się sery, masło, śmietanę.
czesanie kozy i barana
dojenie kozy
poszukiwanie kurzych jajek
zabawy i konkursy dla dzieci, zagadki, ciekawostki o zwierzętach gospodarskich
CZĘŚĆ II: WARSZTATY KULINARNE:
pieczenie PIZZY - nauczymy się jak zrobić przepyszną włoską pizze. Podczas warsztatów możliwość przygotowania pizzy z wybranych przez uczestników ulubionych dodatków. Następnie degustacja.
Dodatkowo można zamówić:
Grill z pieczeniem kiełbasek lub swojski rosołek z gospodarstwa ekologicznego – cena 15 zł/os.
Powrót.
CENA ZAWIERA: transport autokarem, ubezpieczenie NNW, bilet wstępu na Farmę, udział w warsztatach kulinarnych, program zwiedzania, herbata.
CENA NIE ZAWIERA: grill z pieczeniem kiełbasek lub swojski rosołek z gospodarstwa ekologicznego – cena 15 zł/os.
CENA ZAWIERA: transport autokarem, ubezpieczenie NNW, bilet wstępu na Farmę, udział w warsztatach kulinarnych, program zwiedzania, herbata.
CENA NIE ZAWIERA: grill z pieczeniem kiełbasek lub swojski rosołek z gospodarstwa ekologicznego – cena 15 zł/os.